Japán ételek animékben
Az animékben nagyon sok érdekes ételt láthatunk. Nézzük milyenek a valóságban:)
Itt a rizsgolyó:) Nagyon jól néz ki ám nem lehet valami finom. Megfőzik a rizst megformázzák még forrón, amikor kihült összeragaz, egy moszatlapot ráragasztanak és kész a stílusos de semmiízű japán érdekesség:))) Pl. a Kilariban láthatjuk, hogy ilyet esznek, vagy a Lovely Complexben ezekben láttam többször, de szinte minden animében előkerülnek.
Sushi, gondolom ezt felismeritek. A japánok szeretik és jól is néz ki de többnyire nyers halból, néha húsból és rizsből készülnek. Lehet megkóstolnám de a kedvencem nem lenne:)
Ez itt pár lazac. A japánok főképp ebből készítik az ebédüket/vacsorájukat.
Valamelyik nap a Sakurazaka honlapján nézelődtem és ezt találam. Rögtön eszembe jutott hogy a Vampire Knightban Shiki és Rima eszik többször is:) Különös, hogy mért pont egy ilyen kicsit sem különleges (de annál finomabb) édességet jelenítenek meg az animében. Ilyesmit még az iskolai büfében is kaphatok. Érdekes:)
És itt egy különleges japán recept
Mitarashi Dango
Dango tészta:
- 200 g rizsliszt
- 200 ml víz
Mitarashi szósz:
- 100 ml víz
- 70 g cukor
- 1 tk kukoricakeményítő
- 2 1/2 ek szójaszósz
- Egy tálba szórjuk bele a lisztet, majd melegítsük fel tűzön, vagy akár mikrohullámú sütőben a 200 ml vizünket, és öntsük össze, majd gyúrjuk 2-3 percig. (Akkor van kész, ha szépen összeállt az egész.)
- A dango tésztát kisebb darabokra tépjük, majd előmelegített gőzölőbe rakjuk, és 15 percig gőzöljük (lehet bambusz vagy fém gőzölő is, ebben az esetben várjuk meg, amíg forrni kezd a víz alatta).
- A kész dango tésztákat jól gyúrjuk egybe, és tépkedjünk ki belőle lehetőleg azonos méretű kisebb darabokat. Ezeket formáljuk gömb alakra. (Ne várjuk meg, amíg teljesen kihűl, még melegen gyúrjuk meg.)
- Víz alatt mossunk át pár hegyes végű hurkapálcát, majd ezekre húzzuk fel a dango golyókat. Helyezzük a kész dango pálcákat egy tálra.
- Most jöhet a szósz: az alapanyagokat öntsük bele egy kisebb lábasba, és közepes lángon forraljuk fel. A szószt folyamatosan kevergessük, és mikor érezzük, hogy szirupos, elkészült.
-
- A szószunkat ezután öntsük rá a dango pálcákra, és tálaljuk.
Jó étvágyat:)
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nem helyes az információ!!!
Az onigiri igen is finom, én már többször csináltam magamnak és ettem. Illetve egy nagyon fontos infó kimaradt: a töltelék. Az onigiri a japán szendvics, csak annyi különbséggel, hogy kenyér helyett rizzsel készül. A ragadósra főzött, még meleg rizset egy fólia segítségével (kézzel) vagy gömbre, vagy háromszögre formáznak (kis gyakorlást igényel), úgy, hogy a tölteléket belerakják a közepébe. Bármilyen töltelékkel készülhet, gyakori a savanyított szilvás változat, ami erős, édes-savanyú ízű. Érdekessége, hogy a tölteléknek erős az íze, míg a rizs inkább semleges, és így alkot egy harmóniát a kettő. Lehet szárított alga lapba is csomagolni, de csak egy keveset jó rárakni, mert, ha az egészet beborítod vele, elnyomja az ízeket.
A sushi-t mindenki ismeri, de számos japán étel van még. Ez is nagyon finom! Nem csak rizs, meg nyers hal alkotja. A halat be szokták pácolni, illetve zöldségeket is felhasználnak a készítéséhez. A fűszerekkel, kiegészítőkkel lesz igazán finom. Ilyen a szójaszósz, a savanyúság, és a wasabi.
Kapuvár
Mariann,2020.07.01 14:28